Dinsdag 23 april 2024

Derby County stunt tegen Southampton, scorende Strootman in crisis met Marseille

• 16-01
  • Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

Southampton is klaar in de FA Cup. Championship-club Derby County was woensdagavond na strafschoppen te sterk. Kevin Strootman scoorde, maar blijft sukkelen met Olympique Marseille. Atlético werd uitgeschakeld in de Copa del Rey door een spectaculair gelijkspel tegen Girona. Olympique Lyon - met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis - liet opnieuw punten liggen. Het duel tussen AS Monaco (Thierry Henry) en Patrick Vieira (OGC Nice) eindigde onbeslist.

Southampton - Derby County
Derby County zorgde voor een grote stunt in de derde ronde van de FA Cup. In de replay tegen Southampton won de club uit het Championship na strafschoppen van Premier League-laagvlieger Southampton. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Bij Derby County stond de Nederlandse doelman Kelle Roos (ex-NEC) onder de lat.

Saint-Etienne - Olympique Marseille
Kevin Strootman liep met Olympique Marseille in de slotfase tegen een nederlaag aan bij Saint-Etienne: 2-1. De Oranje-international opende in de eerste helft de score, maar zag vervolgens hoe Marseille de voorsprong uit handen gaf. Wahbi Khazri was de gevierde man met doelpunten in de 59ste en 88ste minuut. Crisisclub Marseille boekte eind november, liefst tien wedstrijden geleden, de laatste competitiezege.

Atlético Madrid - Girona
In 2013 won Atlético Madrid voor het laatst de Spaanse beker en dat gaat ook dit jaar weer niet gebeuren. De ploeg van Diego Simeone sneuvelde woensdagavond in de achtste finales van de Copa del Rey tegen Girona, de nummer negen van de Primera División, na een schitterende wedstrijd.

Na de 1-1 van vorige week in Girona mondde de return in Wanda Metropolitano uit in een spektakelstuk: 3-3. Girona, dat in de 88ste minuut de gelijkmaker produceerde, gaat op basis van uitgoals naar de kwartfinale. Nikola Kalinic (1-0), Valery Fernandez (1-1), Christhian Stuani (1-2), Angel Correa (2-2), Antoine Griezmann (3-2) en Seydou Doumbia (3-3) maakten de goals.

Toulouse - Lyon
Tete en Memphis hadden allebei een basisplaats bij Lyon. Na het gelijkspel van afgelopen vrijdag tegen Stade Reims, kwam de ploeg van trainer Bruno Genesio ook niet verder dan een 2-2 remise tegen Toulouse. Het gepakte punt zal woensdagavond echter beter aanvoelen. Jimmy Durmaz zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar Lyon knokte zich door goals van Moussa Dembélé en Nabil Fekir (prachtige vrije trap) terug in de slotfase.

AS Monaco

AS Monaco - OGC Nice
Het weerzien tussen Arsenal-legendes Henry en Vieira bij Monaco - Nice eindigde onbeslist. Vieira kon in Monaco nog wel als eerste juichen, toen Allan Saint-Maximin de score opende. Na de rode kaart voor Nice-speler Ihsan Sacko ging Monaco volle bak op zoek naar de gelijkmaker. Die viel ook: de zeventienjarige Benoit Badiashile kopte raak uit een hoekschop. Monaco blijft ondanks het punt steken in de degradatiezone.