Zaterdag 29 januari 2022

Slot zegt weinig over doelwit Bazoer: 'Niet gepast omdat we tegen Vitesse spelen'


  • 14-01
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

Corona en transfers, dat waren de voornaamste ingrediënten bij de persconferentie van Feyenoord-trainer Arne Slot in aanloop naar het eredivisieduel met Vitesse.

De Rotterdammers hervatten de competitie als nummer drie tegen de Arnhemmers, die op zes punten volgen op de vierde plaats in de eredivisie. Pikant gegeven is daarbij dat Feyenoord de voorbije weken nadrukkelijk hengelde naar de diensten van Riechedly Bazoer, die op dit moment onder contract staat bij de tegenstander van zaterdagavond.

Slot wilde daarom ook niet ingaan op de ontwikkelingen rondom een eventuele overstap van de middenvelder, die ook vaak in de verdediging van Vitesse opereert. "Dat zou ik andersom ook bijzonder vervelend vinden."

"Het is geen geheim dat we geprobeerd hebben om hem te halen, dat is nog niet gelukt en al het andere wat ik erover zeg, zou ik niet heel gepast vinden omdat we morgen tegen elkaar spelen."

Slot wilde wel ingaan op de nakende komst van Amerikaans international Cole Bassett. De 20-jarige middenvelder van Colorado Rapids lijkt vooralsnog een versterking in de breedte te gaan worden.

"Een speler die past binnen het beleid dat we binnen Feyenoord hebben ingezet. We willen graag jonge talentvolle spelers binden om ze te ontwikkelen. We hopen dat hij op termijn een concurrent gaat zijn voor de spelers die nu spelen", zegt Slot over Bassett.

Welke spelers er nog bij gaan komen in Rotterdam-Zuid is nog niet zeker, maar dat Feyenoord zich zal versterken wel. "Ik heb er alle vertrouwen in dat er de komende dagen nog wel spelers bij gaan komen", aldus Slot.

Tevreden

"Ik was en ben hartstikke tevreden over de selectie van de eerste seizoenshelft. Het is ons ook gelukt om met die jongens bijna alle wedstrijden te spelen. In de tussentijd hebben we in de winterstop nog weer vier spelers laten gaan. Maar ik wil mijn ogen niet sluiten voor de realiteit."

"Het is in de tweede seizoenshelft niet zeker dat we bijna geen blessures hebben, net als voor de winterstop. Je hebt dan ook vaak schorsingen en je krijgt met corona te maken", zegt Slot, die de afgelopen tijd in zelfisolatie zat vanwege een coronageval in zijn gezin.

Die dans is Feyenoord voorlopig nog ontsprongen dit jaar. De Rotterdammers bliezen het trainingskamp in het Spaanse Marbella af wegens meerdere besmettingen en hanteren strikte regels op het trainingscomplex om een uitbraak te voorkomen.

"We ontbijten en lunchen niet op de club, we hebben onze bespreking in twee groepen. We proberen zo min mogelijk op het complex binnen te zijn en hetaantal contacten binnen tot een minimum te beperken."

Lees het hele artikel