Woensdag 21 april 2021

Sparta haalt Duitse spits Thy transfervrij binnen


  • 11-05
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

Sparta heeft spits Lennart Thy voor twee seizoenen vastgelegd. De 28-jarige Duitser komt over van PEC Zwolle, waar zijn contract afliep. Thy tekent een tweejarig contract tot medio 2022 bij de Rotterdamse club.

Voor Zwolle maakte de voormalig Duits jeugdinternational in twee seizoenen tijd zeventien doelpunten en leverde hij drie assists. Thy kwam eerder uit voor onder meer VVV-Venlo en Werder Bremen.

Eerder trok Sparta al verdediger Michaël Heylen aan voor komend seizoen. Heylen komt transfervrij over van FC Emmen. "We zijn begonnen met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen en maakten van een centrumspits en centrale verdediger onze twee prioriteiten", laat technisch directeur Henk van Stee weten.

Ervaring en bewezen waarde

"Als het voetbal weer start, moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de eredivisie te handhaven. In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen", verklaarde Van Stee de komst van Thy. "Met zijn ervaring in de eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij."

Lees het hele artikel