Veerman lost belofte in aan vriend met transfer naar FC Utrecht
Bron tekst / afbeelding: NOS.nl
(695 views)

Een dag na de komst van Sydney van Hooijdonk heeft Henk Veerman de deur bij sc Heerenveen achter zich dichtgetrokken. De lange spits heeft voor 2,5 jaar getekend bij FC Utrecht.
FC Utrecht probeerde enkele jaren geleden Veerman aan te trekken, maar de overstap liep toen stuk op de vraagprijs van de Friezen. Veerman verkaste vervolgens naar het Duitse Sankt Pauli om medio 2020 weer terug te keren in Heerenveen. Veerman kwam dit seizoen in twintig duels tot zeven doelpunten.
Droom
Met de overgang naar Utrecht gaat er een langgekoesterde wens van Veerman in vervulling. Het was de droom van de 30-jarige Volendammer om ooit het shirt van Utrecht te dragen als eerbetoon aan zijn beste vriend Jan Schilder, met wie hij samenspeelde in de jeugd van FC Volendam.
Schilder was groot fan van de Domstedelingen, maar pleegde zelfmoord toen hij besefte dat hij het profvoetbal niet zou gaan halen.
"Hij had altijd een mening, ook op het voetbalveld. Dat botste met trainers en zodoende viel zijn droom om prof te worden in duigen", vertelde Veerman in een interview met het Noordhollands Dagblad in 2013.
"Daar zat-ie mee. Daar had ik het over met zijn vader Kees. Die zei: 'Het zat in zijn kop, dat Jan geen prof meer kon worden. Toen zei ik: 'Onzin, dat kan zelfs ik nog redden, dus hij kon het ook'." Maar ik speelde bij de zondagamateurs en hij zei: 'Dat red je nooit'. Toen heb ik Kees beloofd om een serieuze poging te gaan wagen."
Lees het hele artikel op NOS.nl
Transfernieuws verzamelt automatisch nieuwsberichten uit vrij toegankelijke openbare bronnen. De weergegeven informatie is afkomstig van reeds gepubliceerde content en dient uitsluitend ter verwijzing, doorverwijzing of samenvatting van nieuws uit externe bronnen. Waar mogelijk wordt gelinkt naar de originele publicatie.
Transfernieuws slaat geen afbeeldingen of multimedia-inhoud lokaal op. Afbeeldingen worden rechtstreeks geladen van de content delivery netwerken (CDN’s) van de oorspronkelijke aanbieders. Dit gebeurt uitsluitend wanneer deze bronnen publiek beschikbaar zijn zonder technische beperkingen.